Pojedini ministri su poslali lošu poruku

Izvor: Beta, 10.Apr.2014, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojedini ministri su poslali lošu poruku

BEOGRAD, 10. aprila 2014. (Beta) - Programski direktor Transparentnosti Srbija Nemanja Nenadić rekao je u četvrtak da su ministri koji Agenciji za borbu protiv korupcije nisu dostavili podatke o svojim aktivnostima u predizbornoj kampanji, poslali lošu poruku jer su pokazali da ne poštuju obaveze iz antikorupcijskih propisa.

Povodom navoda Agencije za borbu protiv korupcije da su pojedini ministri odbili da dostave te podatke, Nenadić je agenciji Beta kazao da može biti da u nekim >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << ministarstvima nisu znali da imaju obavezu da odgovore i na takve zahteve agencije.

"Ja nemam nikakve sumnje da takva obaveza postoji. Šta više, smatram da bi bilo neophodno da agencija učini sledeći korak ukoliko te informacije ne dobije naknadno, i da protiv odgovornih funkcionera pokrene postupak bilo prekršajni ili odgovarajući drugi postupak iz zakona. Samo se na taj način, ukoliko se primene i te odredbe, možemo nadati većoj discipini u budućnosti", rekao je Nenadić.

Zamenik direktora Agencije za borbu protiv korupcije Vladan Joksimović rekao je tada na konferenciji za novinare da su tražene podatke izričito odbili da dostave premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, i ministri Igor Mirović, Zorana Mihajlović, Nikola Selaković, Velimir Ilić, Milan Bačević i Dragan Glamočić.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.