Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Maj.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poharana pravoslavna crkva u Mostaru

MOSTAR - Nepoznata lica su provalila u pravoslavnu crkvu u mostarskom naselju Bjelušine, na području muslimansko-hrvatske Federacije Bosne i Hercegovine, i odnela više predmeta, nešto novca i jednu ikona, potvrdio je danas Tanjugu mostarski paroh Radivoje Krulj.

Paroh Krulj je rekao da su pojedini crkveni predmeti sinoć oštećeni i razbacani, neki prozori porazbijani, kao što je obijen i pomoćni crkveni objekat koji se nalazi uz crkvu.

Lokalna policija je izvršila uviđaj, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali još nije otkrila počinioce, jer su ovi uspeli da pobegnu pre nego što su policajci stigli na lice mesta.

Krulj je ocenio da se radi o vandalizmu i da je verovatno motiv provale u crkvu koristoljublje.

Ovo nije prvi put da se imovina uništava u srpskoj pravoslavnoj crkvi u mostarskom naselju Bjelušine.

Tokom prošle godine crkva bile je meta više napada, ali počinioci nikada nisu otkriveni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.