Pogledajte-kako-Rusi-lansiraju-novu-nuklearnu-raketu

Izvor: medio.rs, 29.Nov.2014, 02:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte-kako-Rusi-lansiraju-novu-nuklearnu-raketu

Tokom više decenija testiranja rakete "Bulave" bilo je mnogo problema, što je izavalo sumnje u njenu sudbinu. Ipak, poslednja testiranja bila su uspešna i ruska mornarica sada ima tri nuklearne podmornice naoružane ovim projektilom

Ruska mornarica danas je uspešno testirala novu interkontinentalnu balističku raketu, drugi put za dva meseca, dokazavši njenu pouzdanost posle problema tokom proizvodnje.

Projektil “Bulava”, uspešno je ispaljen s nuklearne >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << podmornice “Aleksandar Nevski” u Barencovom moru, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Bojeve glave rakete pogodile su unapred utvrđene mete, u oblasti predviđenoj za testiranje na Kamčatki, dodaje se u saopštenju.

Kao i prethodni test balističke rakete “Bulava”, izveden 29. oktobra i današnja proba važna je kao potvrda mogućnosti ovog projektila, koji Rusija smatra značajnim delom svog nuklearnog arsenala, preneo je AP.

Tokom više decenija testiranja “Bulave” bilo je mnogo problema, što je izavalo sumnje u njenu sudbinu. Ipak, poslednja testiranja bila su uspešna i ruska mornarica sada ima tri nuklearne podmornice naoružane “Bulavom”.

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.