Pogledajte: Ruski avion za gašenje požara sleteo u Niš, već danas ide na Suvobor

Izvor: Blic, 25.Avg.2012, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte: Ruski avion za gašenje požara sleteo u Niš, već danas ide na Suvobor

Pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije Boban Stevanović rekao je danas na niškom aerodromu da će ruski avion Berijev 200 tokom dana biti upućen na gašenje šumskih požara po Srbiji, pre svega na Suvobor, gde su ugrožena domaćinstva okolnih sela. Nosi 12 tona vode: Avion "berijev 200"

Avion ruskog ministarstva za vanredne situacije "Berijev 200" sleteo je danas na niški aerodrom Konstantin Veliki, a u Srbiji se već nalazi i ruski helikopter K 32 koji već učestvuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u gašenju požara u Srbiji.

Stevanović je rekao da je najkritičnija situacija u predelu Zaovina na Tari i u rejonu Čačka gde požare već gase vazduhoplovi MUP-a Srbije i ruski helikopter.

Ruski helikopter za gašanje požara već je u Srbiji

Kapetan posade ruskog aviona Evgenij Serih bio je u Srbiji 2007. godine, ali je tada u Srbiju doleteo avionom "Iljušin 76".

- Žao mi je da u Srbiji plamte požari, ali smo uvek spremni da pomognemo braći Srbima i uvek ćemo biti spremni da vam pomognemo u gašenju požara - rekao je Serih.

Avion "berijev 200", nosivosti je oko 12 tona vode.

VIDEO > Sleteo ruski avion za gašenje požara:

Povezane vesti: Požar blizu Hilandara, vetar stao i vatra manje bukti Za radove u Sočiju potrebno još 2.000 radnika Održana vojna parada u Moskvi

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.