Poginuo Kori Grifin, koautor Ledenog izazova

Izvor: Mondo, 22.Avg.2014, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginuo Kori Grifin, koautor Ledenog izazova

U trenutku kada humanitarna akcija Ledeni izazov (ALS Ice Bucket Challenge) pridobija sve više sledbenika među poznatim ličnostima, usledila je vest o tragičnoj smrti njenog suosnivača Korija Grifina.

Foto: kuaza.com

Prema pisanju lista Boston gloub, 27-godišnji Amerikanac utopio se prošle subote tokom ronjenja u luci Nantaket, u Masačusetsu.

Nesreća se dogodila samo nekoliko sati nakon što je prikupljeno više od 100.000 dolara za istraživanje ALS-a.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Kori Grifin je pokrenuo akciju Ledeni izazov sa prijateljem Pitom Frejtsom (29), koji boluje od Amiotrofične lateralne skleroze (ALS), kako bi se prikupila sredstva za borbu protiv ove bolesti.

Povezane vestiKakva je to bolest zbog koje se svi polivaju?

 "Kori je bio angažovan na mnogim poljima. Davao je sve od sebe. Pokrenuo je kampanju za dečju bolnicu u Bostonu, za ALS", rekao je jedan njegov prijatelj.

Ledeni izazov, koji se sastoji u polivanju ledenom vodom, obišao je planetu. Brojne poznate ličnosti prihvatile su izazov i dale svoj prilog, među njima Stiven Spilberg, Džastin Biber, Bil Gejts, Mark Cakerberg, Opra Vinfri, Dejvid Bekam, bivši američki predsednik Džordž Buš kao i srpski teniseri Novak Đoković i Ana Ivanović.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Udavio se suosnivač "Ledenog izazova"

Izvor: B92, 22.Avg.2014

Dok humanitarna akcija "Ledeni izazov" pridobija sve više sledbenika među poznatim ličnostima,njen suosnivač Kori Grifin je tragično preminuo...Prema pisanju lista Boston glob, 27-godišnji Amerikanac utopio se prošle subote tokom ronjenja u luci Nantaket, u Masačusetsu. Nesreća se dogodila samo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.