Podrži RTV poziva građane na novi protest u ponedeljak

Izvor: N1 televizija, 29.Maj.2016, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Podrži RTV" poziva građane na novi protest u ponedeljak

Inicijativa Podrži RTV pozvala je građane da u ponedeljak, 30. maja, dođu na novi protest zbog smenjivanja urednika i novinara na pokrajinskom javnom medijskom servisu i najavila da će ovaj put blokirati ulicu u kojoj se nalazi zgrada Radio-Televizije Vojvodine.

Inicijativa je u najavi navela da protest organizuju, jer nije ispunjen nijedan njihov zahtev sa prošlog protesta, koji je održan 23. maja ispred zgrade Direkcije Radio-televizije Vojvodine.

"Budući da >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << novinari koji rade u toj kući, nisu dobili priliku da na RTV-u realizuju debatu uživo 'O javnom servisu na javnom servisu' u kojoj bi učestvovali relevantni sagovornici, takvu debatu održaćemo ispred zgrade televizije", navela je inicijativa.

Organizatori su najavili da će se kolona građana, nakon okupljanja ispred zgrade televizije u ulici Maksima Gorkog, u koloni uputiti ka upravnoj zgradi RTV-a, gde će ponovo zatražiti ostavke članova Upravnog odbora i ispunjenje ostalih zahteva.

Upravni odbor RTV-a smenio je nedavno programskog direktora te medijske kuće Slobodana Arežinu, koji je ocenio da je smena posledica političkih pritisaka. Nedugo nakon toga ostavke na funkcije dali su generalni direktor RTV Srđan Mihajlović i glavna urednica prvog programa Marjana Jović.

Upravni odbor je odredio vršioce dužnosti tih funkcija, koji su potom u toku jednog popodneva smenili 14 urednika informativnog programa RTV-a.

Zaposleni u RTV su se javnosti obraćali u više navrata otvorenim pismom, a poslednje takvo pismo potpisalo je više od 100 novinara i medijskih radnika RTV-a.

Inicijativa Podrži RTV zahteva smenu kompletnog Upravnog odbora, popunjavanje sastava Saveta Republičke agencije za elektronske medije i izvinjenje zbog optužbi za "neobjektivno izveštavanje".

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.