Podrška evroatlantskim integracijama BiH

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Maj.2015, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška evroatlantskim integracijama BiH

SARAJEVO - Zamjenik ministra inostranih poslova BiH Josip Brkić, u odvojenim razgovorima sa ambasadorom Slovačke Janom Pšenicom i Poljske u BiH Anržejom Kravčukom, naglasio je važnost podrške ove dvije zemlje evroatlantskim integracijama BiH.

Brkić je istakao dobre bilateralne odnose i saradnju sa Slovačkom i Poljskom, te obavijestio amabasadore o aktiviranju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između BiH i EU 1. juna, što predstavlja veliku šansu i važan korak za BiH, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Pšenica je istakao da se zvanična politika Slovačke zasniva na podršci proširenju EU, te je kao takvu zastupa na svim mjestima, a u posljednjih godinu dana najviše kroz predsjedavanje Slovačke Višegradskom grupom.

Kravčyk je istakao da BiH u Poljskoj ima velikog prijatelja, posebno na njenom putu ka evroatlantskim integracijama.

On je naglasio da se prijateljstvo naroda dvije zemlje učvršćuje i dolaskom brojnih poljskih turista koji svake godine posjećuju BiH, a posebno Međugorje.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.