Podrška Trampu iz S. Koreje: On je mudar, a Hilari dosadna

Izvor: B92, 31.Maj.2016, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška Trampu iz S. Koreje: On je mudar, a Hilari dosadna

London -- Severna Koreja podržava Donalda Trampa da postane novi presednik SAD ističući da da je on mudar i da „vidi daleko unapred““, prenosi britanski „Indipendent“.

Kako navode, u uvodniku državnog lista „DPRK danas“ navodi se da bi Tramp mogao da ujedini Korejsko poluostrvo i podržava se njegov predlog da ima direktne pregovore sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom.

„Moje lično mišljenje je da ima mnogo pozitivnih aspekata Trampove ’zapaljujuće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << politike’“, piše Han Jong Muk.

„Tramp je rekao da se neće mešati u rat između Severa i Juga, ne ide li to na ruku onima iz Severne Koreje“, dodaje on.

Milijarder je u martu izjavio da bi Južna Koreja trebalo da dobije nuklearne bombe kako bi sama mogla da se brani od Severne Koreje bez pomoći SAD. U slučaju da Japan i Južna Koreja imaju svoje oružje to bi smanjilo pritisak na SAD da uvek reaguje kada se Severna Koreja ponaša agresivno.

„Možda bude postojao trenutak u kojem jednostavno nećemo biti sposobni da to radim oviše. Sada, da li onda mislim na nuklearke? Mogle bi da budu nukelarke“, rekao je Tramp.

Taj govor je dobro ocenjen u Severnoj Koreji.

„Da, učinite to. Ko bi rekao da bi slogan „Yankee Go Home“ mogao da se tako ostvari. Dan kada se slogan Jenkiji idite kući ostvari postaće dan ujedinjenja dve Koreje“, napisao je Han.

Osim toga, uvodnik kritikuje Hilari Klinton, kandidatkinju demokrata, ističući da je ona dosadna. Takođe, list kritikuje „primenjivanje iranskog modela za rešavanje nuklearnih kriza na Korejsko poluostrvo“.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Podrška Trampu iz Severne Koreje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jun.2016, 08:22

Severna Koreja je podržala nominaciju Donalda Trampa za predsednika SAD, pohvalivši ga na svom propagandnom sajtu kao "dalekovidog predsedničkog kandidata", sposobnog da oslobodi Amerikance straha od nuklearnog napada Severne Koreje...U kolumni u listu "DPRK Tudej", jednog od glasnika zvaničnog Pjongjanga,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.