Podignuta optužnica protiv bivšeg predsednika Brazila

Izvor: B92, 19.Maj.2017, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignuta optužnica protiv bivšeg predsednika Brazila

Sao Paolo -- Državni tužilac Brazila Rodrigo Žanot podigao je optužnicu protiv brazilskog predsednika Mišela Temera zbog korupcije i opstrukcije pravosuđa.

Temer i senator Aesio Neves nalaze se među osobama "koje su pokušale da spreče napredak istrage", naveo je tužilac u dokumentu koji je danas objavljen, prenosi AP.

Vrhovni federalni sud otvorio je istragu o optužbama da je Temer odobrio pokušaj podmićivanja jednog svedoka u velikoj istrazi o korupciji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja se vodi u Brazilu, objavio je ove nedelje list "Globo" pozivajući se na navode uticajnog biznismena Džozela Batiste.

Temer je u četvrtak odbacio pozive da podnese ostavku, navodeći da će se boriti protiv optužbi.

On je ranije priznao da se sastao sa Batistom u martu, ali je negirao navode da je nastojao da spreči svedočenje predsednika parlamenta Eduardo Kunja, prenosi Rojters.

Kako je preneo "Globo", Batista je navodno snimio razgovor sa Temerom o tome da treba podmititi Kunju, ali list ne navodi šta je Kunja tražio zauzvrat.

Kunja, nekada uticajan član Temerove vladajuće stranke, prethodno je tvrdio da ima kompromitujuće informacije o političarima koji se dovode u vezu sa korupcionaškim skandalom u državnoj kompaniji Ptetrobras.

"Globo" prenosi da su Batista i njegov brat snimke predali tužilaštvu kako bi dobili sporazum o priznanju krivice.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA Predsednik Brazila optužen zbog korupcije i opstrukcije pravosuđa

Izvor: Blic, 19.Maj.2017

Državni tužilac Brazila Rodrigo Žanot podigao je optužnicu protiv brazilskog predsednika Mišela Temera zbog korupcije i opstrukcije pravosuđa...Temer i senator Aesio Neves nalaze se među osobama "koje su pokušale da spreče napredak istrage", naveo je tužilac u dokumentu koji je danas objavljen,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.