Podignuta optužnica protiv  Novakovića

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Mar.2015, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignuta optužnica protiv Novakovića

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Jovana Novakovića /63/, koja ga tereti za zločin protiv čovječnosti počinjen na području opštine Bratunac.

Novaković se tereti da je od maja do kraja 1992. godine, u svojstvu komandira čete Moštanice Teritorijalne odbrane /TO/ Bratunac, naređivao, počinio i pomagao progon nesrpskog civilnog stanovništva, te učestvovao u drugim nečovječnim djelima s namjerom nanošenja velike patnje i ozbiljnih fizičkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i psihičkih povreda.

Prema optužnici, Novaković je 10. maja 1992. godine komandovao i rukovodio pripadnicima TO, koji su opkolili, a potom i napali selo Suha u opštini Bratunac, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Novaković je optužen i da je naredio da se žene, djeca i starci iz tog sela deportuju u Kladanj, a muškarci zatvore u Osnovnu školu "Vuk Karadžić" u Bratuncu.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.