Podaci će biti najsigurniji na laptopovima

Izvor: Vesti-online.com, 20.Dec.2014, 04:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podaci će biti najsigurniji na laptopovima

Od trenutka kada se skener za otisak prsta pojavio na Ajfonu 5S, mnogi žele da tu tehnologiju imaju i na drugim uređajima.

Reč je zapravo o tačpedu sa skenerom za otisak prsta koji će se nalaziti u gornjem levom uglu, a na čijem razvoju radi poznata kompanija Sinaptiks.

Za razliku od postojećih skenera za laptopove koji zahtevaju da korisnik prevuče prst po njemu, ovaj koristi takozvani kapacitivni dodir koji se koristi i na Ajped mini 3 i Galaksi S5 uređajima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Rezultat će biti daleko bolje korisničko iskustvo.

Naravno, skener za otisak prsta je dobar u zavisnosti od toga šta možete da uradite sa njim – da li uz pomoć njega možete da se prijavljujete (log in) na sajtove, plaćate račune… U tom smislu, Sinaptiks donosi lepe vesti. Uskoro će sve pomenute stvari biti moguće sa ovim senzorom, samo da taj standard prihvati veći broj kompanija i proizvođača hardvera.

Sinaptiks je izjavio da je SekjurPed senzor već spreman za ugradnju u laptopove. Nije poznato koji proizvođači laptopova će prvi ovu tehnologiju ugraditi u svoje uređaje, ali jedno je sigurno – SekjurPed je namenjen za obične korisnike računara. Pomenuta tehnologija će se u početku verovatno viđati samo na skupljim modelima, ali će vremenom postati dostupna i na onim jeftinijim.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.