Počeo Pride week u Beogradu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Sep.2014, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo Pride week u Beogradu

U Beogradu je počela Nedelja ponosa, višednevna kulturna manifestacija i uvod u beogradski Prajd. Manje od sedam dana uoči Parade ponosa, još uvek je neizvesno da li će LGBT aktivisti i građani moći da prošetaju centrom Beograda, prvi put nakon 2010. godine, kada je održan poslednji Prajd. Nedelju ponosa simbolično je otvorila transrodna aktivistkinja Gordana Mitrović.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Počela Nedelja ponosa: Zagrevanje pred beogradski Prajd

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Sep.2014

Simboličnim presecanjem vrpce u beogradskoj Savamali, četvrti koja je iz godine u godine epicentar izložbi, debata i radionica čija je svrha da široj javnosti približe LGBT zajednicu – otvorena je ovogodišnja Nedelja ponosa. Njen epilog trebalo bi da bude nedeljna šetnja – Parada ponosa od...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.