Počelo Negotinsko leto (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 01.Jul.2016, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo Negotinsko leto (FOTO)

Likovna radionica pod nazivom „Radost u plavom“ koja je okupila pedesetak učesnika uzrasta do 18 godina, jedan je od programa kojima će se u opštini Negotin, u organizaciji Turističke organizacije Negotin, obeležiti Međunarodni dan Dunava.

Naši namlađi sugrađani u društvu roditelja i prosvetnih radnika uživali su u parku pecajući ribu u improvizovanim čamcima i pecaljkama sa magnetima. Kako vide Dunav prikazali su akvarel tehnikom u kasnim poslepodnevnim satima, uz podršku >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << negotinskih umetnika.

Foto: Promo/Negotin.rs

Njihov trud je pohvaljen, a nagrađeni su i najlepši radovi u kategoriji predškolskog uzrasta.

U petak 1. jula od 17 časova na Kusjaku će za najmlađe biti organizovano nekoliko radionica pod nazivom „Dunavski eko objektiv“, dok će Centralna proslava Dana Dunava biti organizovana u nedelju 3. jula, na Kusjaku, uz takmičenje u pecanju, veslanju, spravljanju riblje čorbe, doček regate i bogat muzički program.

Foto: Promo/Negotin.rs

Najavljujući program „Negotinsko leto 2016“ Tatjana Panić, član Opštinskog veća za kulturu i turizam je izjavila da će tokom jula biti organizovano niz programa sve u cilju poboljšavanja letnje ponude grada.

Foto: Promo/Negotin.rs

- Želja nam je da svima koji će u toplim julskim danima biti u Negotinu i okolini pružimo priliku da uživaju u programima koje će prirediti naše institucije kulture, negotinska turistička organizacija i nekoliko udruženja. Ono što nas očekuje u utorak 5. jula je lep muzički program na otvorenom, koji će prirediiti svima dobro poznati Milutin Sretenović Sreta, učesnik upravo završenog serijala „Nikada nije kasno“. Za ponedeljak 11. juli pripremamo program kojim ćemo pokazati da nismo zaboravili našeg dragog Ljubišu Stojanovića Luisa, velikog umetnika i humanistu, čoveka koji je godinama pomagao decu bez roditeljskog staranja u Domu „Stanko Paunović“. Te večeri naši gosti biće Marko i Maja Stojanović, Luisova deca, koji su pošli očevim stopama i bave se muzikom, oko desetak bendova, nekoliko estradnih umetnika sa ovih prostora i Sent Luis bend. - izjavila je Tatjana Panić i dodala:

Foto: Promo/Negotin.rs

- Pozivam sve ljubitelje Luisove muzike i poštovaoce svega što je on činio za naš grad da te večeri zajedno slušamo njegovu muziku i mislimo na njega. Opština Negotin će i ove godine učestvovati u manifestaciji „Tesla dani“ koju organizuje Klaster putevima kulture. Zahvaljujući uspešnoj saradnji sa Muzejom Nikole Tesle u Beogradu, projekcijama desetak filmova u Bioskopu Krajina biće obeležen dan rođenja velikog naučnika. - izjavila je Tatjana Panić i dodala:

Foto: Promo/Negotin.rs

- Opština Negotin se prvenstveno zahvaljujući delu svog znamenitog sugrađanina Đorđa Stanojevića nalazi na Putevima Tesle u Srbiji i upravo će knjiga koja je svoju promociju doživela na dan rođenja velikog Negotinca, reč je o delu Nenada Vojinovića, direktora Istorijskog arhiva Negotin „Đorđe Stanojević, biografija velikog naučnika“ biti promovisana u Zavodu za kulturni razvitak u Beogradu, kao jedan od programa manifestacije „Tesla dani“. Priredićemo i izložbu kojoj će prethoditi predavanje na temu „Nikola Tesla i Hjugo Gernsberg- saradnja dva vizionara i stvaraoca. Toga dana zainteresovani će u galeriji Doma kulture moći da pogledaju i dva interaktivna eksponata, Teslin transformator i Kolumbovo jaje.

Foto: Promo/Negotin.rs

I ove godine biće organizovan prodajno – izložbeni Sajam suvenira i starih zanata, u gradskom parku, uz nastup etno grupa u večernjim satima. Najmlađima je namenjena i radionica „Arhetip 2016“ koju na pivnicama u Rogljevu, uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Opštinu Negotin, za decu iz dijaspore i Negotina, organizuje Kreativno udruženje „Nego“.

Izložbe „Pamtiću sve... Desanka Maksimović“ i „125 godina štampe u Negotinu“ namenjene su posetiocima sa drugačijim interesovanjima. Dočekom Đerdapske regate u nedelju 31.jula biće završeno “Negotinsko leto 2016“.

(Telegraf.rs/Izvor:Negotin.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.