Počeli sistematski pregledi za prvačiće

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Mar.2015, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeli sistematski pregledi za prvačiće

BANJALUKA - Sistematski pregledi djece za upis u prvi razred u osnovne škole u Banjaluci počeli su danas i trajaće do kraja aprila, potvrđeno je u Domu zdravlja Banjaluka.

Preglede  vrše u ambulantama porodične medicine Doma zdravlja Banjaluka, dok će za djecu iz prigradskih naselja pregledi biti organizovani u ambulantama u njihovim mjesnim zajednicama.

Portparol Doma zdravlja Banjaluka Dijana Ožegović pojasnila je da je za sistematski pregled potreban zdravstveni >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << karton djeteta, potvrda o provedenoj imunizaciji i potvrda o obavljenom stomatološkom pregledu djeteta.

"Obavlja se kompletan sistematsko-fizikalni pregled po organskim sistemima i psiho-fizička procjena djeteta, pri čemu se po potrebi uključuje i psiholog i drugi konsultanti, uz porodičnog doktora i stomatologa", kaže Ožegovićeva.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.