Počele probe za predstavu Totovi u Beogradskom dramskom

Izvor: Blic, 23.Mar.2017, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počele probe za predstavu "Totovi" u Beogradskom dramskom

Prošle nedelje, tačnije 14. marta u Beogradskom dramskom pozorištu počele su probe komada "Totovi" u režiji Ljiljane Todorović koja potpisuje i adaptaciju teksta.

U podeli su Bojan Žirović, Pavle Pekić, Jelisaveta Orašanin, Duda Stojanović, Jovo Maksić. Scenograf je Magdalena Vlajić, kostimograf Maja Mirković, kompozitor Vlada Pejković.

Interesantno, posle dve kultne predstave "Mačka na usijanom limenom krovu" sa Žarakom Lauševićem i Snežanom Bogdanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << (1990) i "Staklene menažerije" sa Merimom Isaković (1991.) Ljiljana Todorović tek sada ponovo radi u ovom teatru. A o režiji novog komada kaže:

"Totovi su jedna obična porodica: prosečni, mali, uplašeni ljudi, u svemu po propisu….I, u svemu spremni da ugode vlasti. A, kad prestravljeni podanici ugadjaju prestravljenoj vlasti, kad je duh satrt i vlada beslovestan strah, prirodan žanr postaje tragična groteska... ono kad se na sav glas od srca smejemo a u isto vreme nas neumoljivo podilazi jeza. Sa ljubavlju odabrana ekipa, sa velikom umetničkom željom otpočela je probe ovog sjajnog komada velikog mađarskog pisca Ištvana Erkenja, a planirano je da premijera bude polovinom maja", navodi Ljiljana Todorović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.