Platio lečenje psa kog je nenamerno povredio

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Sep.2016, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Platio lečenje psa kog je nenamerno povredio

Belka je napušteni pas iz beogradskog naselja Banjica. Od kada se rodila je na ulici, tamo spava i jede po svim vremenskim uslovima. Prednja leva šapa oduvek joj je bila nefunkcionalna, takva se rodia, ali je sa tim nedostatkom naučila da živi i normalno se kreće.

Nažalost, 17. jula ove godine Belku je udario auto, što je nešto što retko koji napušteni pas može da izbegne u životu.

Olja Pavlović, stanovnica Banjice i neko ko se brine o Belki kad god može, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << bila je svedok situacije nakon što se odigrao nemili događaj. Ova devojka je poželela da javno pohvali vozača koji je tog dana udario Belku, zbog onoga što je kasnije za nju učinio kako bi se iskupio za ono što je uradio, a za šta nije bio kriv, prenosi portal zivotinje.rs.

"U vreme kada beogradski vozači udare, ili čak usmrte čoveka na ulici, pa pobegnu sa lica mesta pre dolaska policije, ovaj čovek je kasnije dao 600 evra za spašavanje uličnog psa, koji je nehotice podleteo pod njegov auto. Zbog toga zaslužuje javnu pohvalu i orden za ljudskost", smatra ona.

Sklupčanog psa, sa krvavom njuškom i krvavim prednjim šapama, vozač je uneo u svoj auto i po najvećem pljusku prevezao na drugi kraj grada, kod dežurnog veterinara. Insistirao je da plati sve troškove - operaciju, previjanja koja su se radila 25 dana kao i stacionar. Sve to je koštalo 600 evra.

Međutim, udarac automobila prouzrokovao je povredu nerva na Belkinoj prednjoj desnoj nozi, onoj koja je bila zdrava. Jedino rešenje da prohoda bila je operacija. Veterinar je operisao Belku dve nedelje nakon nesreće i tada su joj u desnu nogu ugradili pločicu. Deset dana bila je u stacionaru, gde su je previjali i gde je primala terapiju.

Mesec dana kasnije, smeštena je u privatni pansion na Miljakovcu. Devojka koja je vlasnik pansiona o njoj sjajno brine i Belka joj mnogo veruje.

Olja bi najviše volela kada bismo joj svi pomogli da Beliki pronađe vlasnika.

"Dok joj ne nađemo dom, nas nekoliko devojka plaćamo pansion, hranu i kontrole za Belku. Ona mora na snimanja, provere, a to sve puno košta. Mi brinemo i o desetak drugih pasa, pa bi nam pomoć dobro došla. Ipak, to nije rešenje, najbolje bi bilo kada bi Belka konačno otišla u neki siguran i stalni dom", apelovala je.

Ukoliko želite da udomite Belku ili da pomognete Olji i njenim prijateljicama da plate njeno lečenje i boravak u pansionu, možete ih kontaktirati preko Fejsbuk stranice koja je posvećena Belki.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.