Plakaćete kao kiša: Ovom psu umro je vlasnik, a ono što on radi svaki dan već 10 godina je za divljenje (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2017, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plakaćete kao kiša: Ovom psu umro je vlasnik, a ono što on radi svaki dan već 10 godina je za divljenje (VIDEO)

Pas je skoro potpuno slep i jedva može da hoda, ali to ga ne sprečava

Nemački ovčar nazvan Kapetan pobegao je od kuće posle smrti svog vlasnika Argentinca Miguela Guzmana 2006. godine. Kada je nedelju dana kasnije Miguelova porodica došla da poseti grob, zatekla je psa kako sedi pored i zavija. Kapetan od tada ne napušta groblje u gradu Vilja Karlos Paz, u centralnoj Argentini.

Više od 10 godina, ovaj, sada već ostareli 15-godišnji pas nastavlja svoj ritual >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uprkos tome što je skoro potpuno slep i jedva može da hoda.

Kapetan svako veče u isto vreme legne na grob i ne ustaje do ujutru.

Miguel Guzman je psa kupio kao poklon za 13. rođendan svog sina Damiana 2005. godine. U martu 2006. godine Miguel je iznenada preminuo, a kada se porodica vratila kući sa sahrane, Kapetan je nestao.

Capitan the German Shepherd, who has guarded his deceased owner's grave for nearly a decade, is today's #FridayPuppy. pic.twitter.com/b8lMftdml7

— Darrell Issa (@DarrellIssa) June 12, 2015

- Tražili smo ga, ali nismo mogli da ga nađemo. Mislili smo da je pobegao i uginuo. Kada smo naredne nedelje otišli na groblje pronašli smo ga pored groba mog muža. Dotrčao je do nas i počeo da zavija. Izgledao je tako tužno. Mi ga nikada nismo vodili na to groblje pa nikome nije jasno kako je pronašao grob. On jednostavno ne želi da ostavi Miguela samog, rekla je Veronika Guzman.

- Samo se pojavio jednog dana. Tumarao je grobljem, a onda se umirio pored jednog groba. Nikada ne napušta groblje. Tačno u šest sati uveče on legne na taj grob i ne ustaje do jutra. Radnici groblja ga vole i hrane, rekao je Hektor Basega, šef groblja.

Wow For the past 7 years, a German shepherd called Capitán has slept next to the grave of his owner everynight at 6pm pic.twitter.com/CRPcQGKoMn

— Tim (@bregada) January 12, 2014

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.