Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jun.2016, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pjongjang podržao Trampovu nominaciju: On je mudar, Hilari je glupa

Sjeverna Koreja je podržala nominaciju Donalda Trampa za predsjednika SAD, pohvalivši ga na svom propagandnom sajtu kao "dalekovidog predsjedničkog kandidata", sposobnog da oslobodi Amerikance straha od nuklearnog napada Sjeverne Koreje.

U kolumni u listu "DPRK Tudej", jednog od glasnika zvaničnog Pjongjanga, Tramp se opisuje kao "mudar političar" i pravi izbor za američke glasače na predsjedničkim izborima 8. novembra, prenio je Rojters.

Trampovu najveću konkurenciju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << favoritkinju za nominaciju Demokrata za predsjednika SAD Hilari Klinton, sjevernokorejski list je nazvao "glupom Hilari", zbog njenog prijedloga da se primjeni iranski model sveobuhvatnih sankcija u cilju razriješenja problema nuklearnog naoružanja na korejskom poluostrvu.

Tramp je na tu temu rekao Rojtersu da je spreman da razgovara sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong-unom kako bi pokušao da zaustavi nuklearni program Pjongjanga i dodao da bi Kina takođe trebalo da doprinese razriješenju tog problema.

"DPRK Tudej" je takođe naveo da Trampova izjava da bi SAD trebalo da povuku svoje snage iz Južne Koreje dok Seul ne plati više predstavlja jedan od mogućih načina za postizanje korejskog ujedinjenja.

"Ispostavlja se da Tramp nije oštri, ekscentrični, neobrazovani kandidat kakav tvrde da jeste, već je mudri političar i dalekovid predsjednički kandidat", navodi se u tekstu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.