Pjongjang: Odbegli diplomata je kriminalac

Izvor: B92, 20.Avg.2016, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pjongjang: Odbegli diplomata je kriminalac

Visoki diplomata iz Severne Koreje koji je nedavno prebegao u Južnu Koreju je "kriminalac", jer je odbio naredbu da se vrati u zemlju na ispitivanje.

To su saopštile vlasti u Pjongjangu.

Odbegli Tae Jong-Ho, visoki diplomata u ambasadi Severne Koreje u Velikoj Britaniji, optužen je za utaju velike sume novca, silovanje jedne maloletnice i špijunažu u korist južnog suseda, javila je agencija KCNA.

Diplomata Tae Jong Ho jedan je od najviših zvaničnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Severne Koreje koji je prebegao u Južnu Koreju.

Britanski mediji nedavno su preneli da je diplomata tražio azil u "trećoj zemlji" i da je ambasada Severne Koreje bezuspešno pokušavala da sazna gde se nalazi.

Diplomate Severne Koreje retko napuštaju svoje funkcije da traže nedge azil, posebno zbog činjenice da je ta zemlja izolovana od međunarodne zajednice zbog nuklearnog programa i ima relativno mali broj ambasada u svetu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.