Pitaju se u Novom Pazaru: Kakve veze mi imamo…

Izvor: Mondo, 22.Nov.2014, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pitaju se u Novom Pazaru: Kakve veze mi imamo…

Novopazarci smatraju da je odluka Zajednice Superlige da se odloži meč između Voždovca i Novog Pazara kontradiktorna i pitaju se kakve veze ima njihov klub sa događajem na drugoj strani sveta.

Zajednica fudbalskihsuperligaša je posle ubistva navijača Crvene zvezde u Istanbulu,odložila utakmicu 13. kola između Voždovca i NovogPazara, a generalni sekretar pazarskog kluba Redžep Korać ocenio jetu odluku kontradiktornom.

"Ne sumnjamo u dobre namere, ali ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << slažemo se sa ovakvom odlukom koja će se pogrešno tumačiti. Žao nam i je osuđujemo ubistvo nedužnog navijača, ali kakve veze ima naš klub sa događajem na drugoj strani sveta. Da li to znaci da će se ubuduće sva dešavanje u Turskoj povezivati s nama", izjavio je Korać za Radio sto plus.

On je rekao da je Novopazarcima u petak oko 20 časova saopšteno dase zabranjuje dolazak njihovih navijača na utakmicu zakazanu zasubotu od 13.00, a da su u ponoć obavešteni da je na preporukuPolicijske uprave Beograda utakmica odložena.

"Tražili smo da se igra, makar pred praznim tribinama. Nije prihvaćeno, jer je policijska procena da nije bezbedno. U Beogradu smo od petka, sinoć nas je u hotelu čuvao samo jedan policajac i morali smo da zatražimo da pojačaju ljudstvo. Verovatno je i to bila policijska procena, da je bezbedno ako nas čuva jedan policajac",kazao je Korać.

Novopazarci će sledećem kolu Superlige Srbije dočekati Partizan, aKorać naglašava da se ovakvom odlukom dovodi u pitanje prisustvonavijača crno-belih.

"Prema istom aršinu, navijači Partizana ne bi trebali da budu nanašem stadionu. Takva je poruka odluke o odlaganju današnjeutakmice", zaključio je Korać.

Navijač Crvene zvezde ubijen je u sinoć, u Istanbulu prekošarkaške utakmice beogradskog kluba sa Galatasarajem, ispred hale"Abdi Ipekči".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.