Izvor: Nezavisne Novine, 21.Okt.2016, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrov: Hrvatska neće nametati rješenja za BiH

ZAGREB - Vjerujemo da je budućnost BiH u ravnopravnosti tri konstitutivna naroda. Naravno da se unutarnji problemi BiH trebaju rješavati unutar same države, a mi smo tu da damo potporu svakom rješenju za koje legitimni predstavnici hrvatskog naroda u BiH utvrde da je dobro, rekao je novi predsjednik Hrvatskog sabora i lider MOST-a Božo Petrov.

"Nismo došli kako bismo nametali rješenja, to nećemo i ne želimo raditi", rekao je Petrov u intervjuu za Vijesti.ba i dodao da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << tvrdnja o miješanju u unutrašnje  stvari BiH neutemeljene jer je Hrvatska garant Dejtonskog mirovnog sporazuma.

"Hrvatska ima ustavnu obvezu zaštititi Hrvate u BiH koji se trenutno nalaze u neravnopravnom položaju u odnosu na druga dva naroda. Nismo došli kako bismo nametali rješenja, to nećemo i ne želimo raditi. Došli smo u Stolac da osudimo nasilje na način na koji ga drugi nisu osudili i da podržimo vladavinu zakona i demokratske procese", odgovorio je Petrov na pitanje da se njegova posjeta Stocu sa bivšim ministrom spoljnih poslova Mirom Kovačem, u javnosti u BiH protumačena na različite načine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.