Petra Cvijić oslobođena optužbi za gaženje pešaka

Izvor: Radio 021, 29.Maj.2015, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petra Cvijić oslobođena optužbi za gaženje pešaka

Voditeljka RTS-a Petra Cvijić (36) ponovo je oslobođena optužbi da je svojim automobilom udarila Slobodana Bajića (73), koji je preminuo od zadobijenih povreda.

Oslobađajuća presuda Cvijićevoj izrečena je juče, rekla je portparolka tog suda Danijela Bogdanović. Na tu presudu Tužilaštvo ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu, koji je već jednom ukidao oslobađajuću presudu Cvijićevoj.

Cvijićeva je prošle godine oslobođena optužbi za krivično delo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << teško delo protiv opšte sigurnosti, ali je u maju Apelacioni sud u Beogradu ukinuo tu presudu i naložio da joj se suđenje ponovi. U ponovljenom postupku Apelacioni sud je preporučio rekonstrukciju događaja na licu mesta kako bi se utvrdilo pravo činjenično stanje, podsećajući da je nastradali pešak odbačen 10 metara prema datim skicama lica mesta, i jer saobraćajno tehničkim veštačenjima nije odgovoreno na pitanje - da li je to bilo moguće u uslovima kretanja brzinom od 50 do 57 kilometara na čas.

Cvijićeva je Bajića udarila kolima 9. januara 2012. godine u Vodovodskoj ulici u Beogradu. U prvoj optužnici koju je Prvo osnovno tužilastvo podiglo protiv voditeljke, navodilo se da je ona Bajića udarila na pešačkom prelazu. Posle saobraćajnog veštačenja kojim je utvrđeno da pešak nije bio na zebri i dopunskog veštačenja koje je to potvrdilo, tužilaštvo je izmenilo optužnicu i navelo da pešak nije bio na pešačkom, ali da je Petra Cvijić bila dužna da obrati pažnju. Smatra da je Cvijićeva vozeći "opel korsu" dovela u opasnost živote ljudi jer nije prilagodila brzinu.

Voditeljka RTS-a je od početka suđenja tvrdila da Bajića nije udarila na pešačkom prelazu već da na kolovozu, desetak metara pre prelaza za pešake. Cvijićeva se od incidenta nije pojavljivala na nacionalnoj televiziji.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.