Izvor: Danas, 30.Jan.2015, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peticiju za ukidanje Komunalne policije potpisalo 10.000 građana

Više od 10.000 ljudi potpisalo je onlajn peticiju za ukidanje Komunalne policije, uz obrazloženje da je formirana „protiv važećeg Ustava Srbije“.

- Narušeno je načelo suverenosti, a građani se nisu izjasnili o formiranju nove vrste policije, koja je po mišljenju većine građana nepotrebna, navodi se u peticiji kojom se od Vlade Srbije i Grada traži ukidanje Komunalne policije. Takođe se traži „povratak svih ovlašćenja organima policije“.

Pojedini mediji objavili su da je peticiju pokrenuo Pokret „99 odsto“ koji se ranije bunio protiv načina na koji je organizovana naplata i kontrola karata beogradskom javnom prevozu.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.