Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Jan.2015, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Perčević pušten iz pritvora

Vlasnik "Interkomerca" Goran Perčević pušten je večeras iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu da se brani sa slobode.

Ranije danas je Više javno tužilastvo u Beogradu podiglo optužnicu protiv Perčevića i još petoro okrivljenih zbog malverzacija sa kreditima Univerzal banke.

Perčević je u pritvoru bio dva i po meseca, od hapšenja u novembru prošle godine.

Optužen je zbog produženog krivičnog dela zlouptreba položaja odgovornog lica izvršenog podstrekavanjem.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << />
Optužnicom su obuhvaćeni i bivši direktor Univerzal banke Dragan Tomić, Ljiljana Stojanović, Milovan Puzović, Nevena Belić i Dragoljub Perišić, koji se terete za produženo krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu, navodi se u informaciji tužilaštva dostavljenoj Tanjugu.

Više tuzilaštvo je prošle godine pokrenulo istragu protiv Tomića i drugih osumnjicenih zbog odobravanja spornih kredita na štetu Univerzal banke.

Prema pisanju medija, Tomić se tereti da je nezakonito i bez adekvatnog pokrića odobravao višemilionske kredite kompanijama "Farmakom MB" iz Šapca, "Interkomerc" i "Beohemija", što je oštetilo državu za 85 miliona evra.

Univerzal banci 31. januara prošle godine oduzeta je dozvola za rad zbog nesolventnosti.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Perčević pušten da se brani sa slobode

Izvor: Mondo, 30.Jan.2015

Vlasnik Interkomerca Goran Perčević pušten je večeras iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu da se brani sa slobode, shodno odluci Višeg suda u Beogradu, rečeno je Tanjugu u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija...Foto: Medija centar Beograd..Ranije danas je Više javno tužilastvo u Beogradu...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.