Pažljivo ću proučiti rezoluciju o Srebrenici

Izvor: Mondo, 01.Jul.2015, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pažljivo ću proučiti rezoluciju o Srebrenici"

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će vrlo pažljivo proučiti tekst najnovijeg predloga britanske rezolucije o Srebrenici i dodao da je malo realno da ide u Savet bezbednosti UN u Nujorku 7. jula, kad se o njoj bude raspravljalo.

Foto: Szilard Koszticsak/MTI via AP

On je rekao da je malo realno da ode u SB UN zato što u Srbiju stiže kancelarka Nemačke Angela Merkel.

Vučić je novinarima u Budimpešti, odgovarajući na pitanje da li sada može da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << se govori o pobedi Srbije s obzirom da je najnoviji predlog zapravo treća verzija rezolucije, odgovorio da ne može tako da se kaže.

On je ocenio da nov tekst Rezolucije o Srebrenici ne može da se nazove pobedom Srbije.

"Radimo svoj posao, pažljivo ću proučiti tekst, pa ćemo imati našu reakciju", rekao je Vučić.

On je dodao da bi, ukoliko bude bilo tehničkih mogućnosti možda i otišao na sednicu SB UN, ali je dodao da je to veoma teško jer 8. jula Merkelova dolazi u Srbiju.

Zbog toga, smatra, nije baš realno da ode u SB UN, ali ističe da Srbija radi ono što može da zaštiti svoje interese.

"Pažljivo ću proučiti taj tekst", rekao je Vučić i objasnio da je tekst stigao u Ministarstvo spoljnih poslova, da ga je lično dobio u putu i da mu to nisu uručili Mađari, niti imaju veze sa tim.

Vlade Srbije i Mađarske danas su održale zajedničku sednicu u Budimpešti o saradnji u infrastrukturnim projektima i o pitanju ilegalnih migranata.

Vučić i premijer Mađarske Viktor Orbanotvorili su danas u Budimpešti poslovni forum na kojem učestvuje 140 srpskih i mađarskih kompanija, zainteresaovanih za saradnju.

Premijer Orban istakao je da su dve zemlje ispunile sve uslove, kako bi i jedna i druga, bile zanimljive za investitore. "Srbija je uspela da sprovede program ekonomske stabilizacije i sada može sigurno da korača u budućnost", istakao je Orban.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.