Pavićević: Odložiti skupštinsku zabranu Živkoviću

Izvor: RTS, 26.Jan.2015, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pavićević: Odložiti skupštinsku zabranu Živkoviću

Poslanik Nove stranke Vladimir Pavićević izjavio je da bi meru udaljenja sa sednica Skupštine Srbije Zoranu Živkoviću trebalo odložiti dok se o tome ne izjasni Ustavni sud Srbije.
Vladimir Pavićević je, na početku zasedanja Skupštine, reklamirajući povredu poslovnika, rekao da je Živković udaljen sa sednice protivno odredbama Poslovnika, čime je "nelegalno ograničena sloboda poslanika", prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tanjug.

"Nije reč o nelegalnosti već i o nelegitimnosti. Moj predlog je da se odloži izvršenje mere udaljenje sa sednice Zorana Žikovivća dok se Ustavni sud ne izjasni", rekao je Pavićević.
Predsedavajući Igor Bečić odgovorio je Pavićeviću da je Živković udaljen po članu Poslovnika 111.
"Vrlo dobro znate da bi već sada Ustavni sud uvažio vašu molbu o privremenoj meri, tako da dok god se ne izjasni Ustavni sud, gospodin Živković mora da provede van skupštinske sale 20 radnih dana", istakao je Bečić.
Poslanik SNS Aleksandar Marković prokomentarisao je obraćanje Pavićevića rečima da se navikava da Zoran Živković nije u sali jer, kako je rekao, očekuje se da lider Nove stranke podnese ostavku između ostalog, zbog opklade koju je izgubio sa premijerom.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Odložiti meru Živkoviću dok se Ustavni sud ne izjasni

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Jan.2015

Samostalni poslanik Nove stranke (NS) Vladimir Pavićević izjavio je danas da bi meru udaljenja sa sednica Skupštine Srbije Zoranu Živkoviću trebalo odložiti dok se o tome ne izjasni Ustavni sud Srbije...Pavićević je na početku današnjeg zasedanja, reklamirajući povredu poslovnika, rekao da...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.