Pastor: O rekonstrukciji u najkraćem roku

Izvor: RTS, 30.Okt.2014, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor: O rekonstrukciji u najkraćem roku

Predsednik vojvođanske skupštine Ištvan Pastor kaže da će, čim dobije vladin predlog, u najkraćem mogućem roku zakazati sednicu pokrajinskog parlamenta na kojoj bi se odlučivalo o rekonstrukciji pokrajinske vlade.

Ištvan Pastor je, uz napomenu da do 15.30 takvog predloga nije bilo, rekao Tanjugu da planira da tu sednicu zakaže za ponedeljak, 3. novembar, pod uslovom da dobije formalno kompletan predlog za sazivanje.

"Ako budem dobio predlog pokrajinske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vlade sazvaću sednicu u najkraćem mogućem roku. Ja tu ne pravim nikakav problem, pod uslovom da dobijem formalan kompletan predlog", rekao je Pastor.

Naveo je da pod formalno kompletnim predlogom podrazumeva i obrazloženu inicijativu za imenovanja, biografije predloženih i slično.

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici zaključila da Skupštini Vojvodine podnese predlog za sazivanje sednice parlamenta za ponedeljak, 3. novembar.

Na sednici će se razmatrati predlozi za izbor potpredsednika i članova pokrajinske vlade, navedeno je u saopštenju objavljenom na sajtu vojvođanske vlade.

Ukoliko predsednik vojvođanske skupštine sazove sednicu za 3. novembar, to praktično znači da će poslanici raspravljati o rekonstrukciji vlade, o čemu se u Vojvodini od letos pregovora.

Liga socijaldemokrata Vojvodine i Demokratska stranka postigle su konačni dogovor o rekonstrukciji Pokrajinske vlade, ali u njoj neće biti i Socijaldemokratske stranke, koja je navela da nema garancija da će u upravljanju pokrajinom doći do suštinskih promena.

U Pokrajinskoj vladi, pored DS i LSV, predstavnike ima i Savez vojvođanskih Mađara (SVM) koji najavljuje da će ostati deo vladajuće koalicije u Vojvodini.

Predstavnici opozicionih stranaka u Skupštini Vojvodine, međutim, ne vide ništa dobro u rekonstrukciji vlade i tvrde da neće doneti nikakav boljitak građanima Vojvodine i da isključivo služi za ostanak na vlasti aktuelne vladajuće koalicije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.