Pašalić: Vršiću funkciju u skladu sa najboljim tradicijama srpskog prava

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jul.2017, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pašalić: Vršiću funkciju u skladu sa najboljim tradicijama srpskog prava

Novoizabrani zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je danas da će vršiti funkciju u skladu sa najboljim tradicijama srpskog prava i srpskog Ustava. Pašalić je novinarima u Skupštini posle polaganja zakletve rekao da su svim građanima vrata otvorena i da će moći da dođu u institiciju zaštitnika građana, budu saslušani i da će im se pomoći u skladu sa ovlašćenjima i pozitivnim propisima i Ustavom Srbije.

"Poznati konstitucijalista Aleksis de Tokvil rekao je da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je ustav ledena voda koja hladi političku moć i gledaću da u okviru te floskule i delujem", kazao je Pašalić.

Upitan o radu bivšeg ombudsmana Saše Jankovića, on je kazao da je Saša Janković sada političar i da ne može da govorio njemu jer mu članom deset Zakona o zaštitniku građana nije dozvoljeno da daje političke izjave.

On je kazao da sutra ide na svoj novi posao i da će "požuriti" da reši predmete koji nisu rešeni i istakao da za njega svaki predmet ima jednaku težinu.

"Daćete mi malo vremena da pogledam predmet nikada se ni jedan predmet nije izdvajao svi će se predmeti gledati sa pođednakom težinom", rekao je Pašalić upitan o slučaju rušenja objekata u beogradskom naselju Savamala.

Povodom zahteva poslanika SNS Vladimira Đukanovića da treba da raspusti ceo kabinet on je kazao da mora da upozna ljude i da im nije lako s obzirom na broj predmeta koji rade.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.