Paraćin: Vlada pokriva dugove fabrike stakla

Izvor: Šumadija Press, 27.Apr.2015, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paraćin: Vlada pokriva dugove fabrike stakla

“Srpska fabrika stakla” u Paraćinu napokon je pronašla rešenje za nezavidnu situaciju u kojoj se našla zbog duga “Srbijagasu”.

Proizvodnja stakla 1. maja ipak neće biti ugašena zbog obustave isporuke gasa “Srpskoj fabrici stakla” (SFS) u Paraćinu, kako je to najavio “Srbijagas”, jer je u petak u Vladi postignut dogovor o multilateralnoj kompenzaciji – prebijanju dugova između države, fabrike i “Srbijagasa”.

Ovo je za “Novosti” potvrdio >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << Borivoje Jevtić, predstavnik sindikata “Nezavisnost”, koji je sa generalnim direktorom Borislavom Vukovićem i predsednikom Samostalnog sindikata Živojinom Matejićem o sudbini SFS razgovarao sa predstavnicima Ministarstva privrede i Agencije za privatizaciju.

- Čvrsto je obećano da će se izvršiti međusobno prebijanje dugova, tako da će dug fabrike prema “Srbijagasu” biti namiren i nikakvog isključenja gasa neće biti. Naime, država duguje fabrici blizu 300 miliona dinara za deo socijalnog programa koji je isplaćen zaposlenima 2012. godine, a naš dug prema “Srbijagasu” je mnogo manji – objašnjava Jevtić i dodaje da je obećano da će o tome Vlada odlučiti na sednici ove nedelje.

Prema njegovim rečima, direktor Agencije za privatizaciju je rekao da će izveštaj o poslednjoj kontroli ispunjenosti obaveza kupca Staklare iz ugovora biti pozitivan, te da će posle usvajanja izveštaja, kupac fabrike, međunarodni konzorcijum na čelu sa bugarskom firmom “Glass industry”, konačno postati vlasnik. Kontrola je obavljena 20. aprila.

Kako je prethodno izjavio generalni direktor SFS Borislav Vuković, vlasnik fabrike konačno će onda moći da raspolaže imovinom, da sklapa strateška partnerstva i da dalje investira u novi pogon mašinsko-trgovačkog stakla za koji je oprema najvećim delom već kupljena.

Nastavak na Šumadija Press...






Povezane vesti

DOGOVOR U VLADI Deblokiran račun staklare, državne akcije bugarskom konzorcijumu

Izvor: Blic, 27.Apr.2015

Generalni direktor Srpske fabrike stakla Boriša Vuković i predsednik Nezavisnog sindikata Borivoje Jevtić potvrdili su da je u Vladi Srbije dogovorena deblokada računa koja traje već šest meseci i konverzija akcija sa države na bugarski konzorcijum “Glasindustri”...- Zahvaljujući tom dogovoru,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.