Paraćin: Pripravnost zbog padavina

Izvor: B92, 06.Maj.2015, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paraćin: Pripravnost zbog padavina

Štab za vanredne situacije opštine Paraćin uveo je pripravnost svih nadležnih službi zbog najavljenih padavina.

Pripravnost je uvedena posle saopštenja RHMZ da se tokom noći između srede i četvrtka 6. i 7. maja i u četvrtak očekuju nepogode sa obilnim padavinama, olujnim vetrom i gradom.

Štab je uveo pripravnost javnih preduzeća, komunalne inspekcije, policijske stanice i poverenika civilne zaštite u cilju pravovremenog obaveštavanja javnosti i sprečavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nastanka štete većeg obima.

Stanje pripravnosti trajaće do prestanka opasnosti.

U prošlogodišnjim majskim poplavama, kada je reka Crnica poplavila Paraćin, oko 2.000 domaćinstava je teško oštećeno.

U planu je da se celokupan tok Crnice, sa pritokama, dodatno zaštiti kako više ne bi došlo do poplava sa tako katastrofalnim posledicama.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Paraćinci u pripravnosti zbog najavljene nepogode

Izvor: Blic, 06.Maj.2015

Štab za vanredne situacije opštine Paraćin uveo je pripravnost javnih preduzeća, komunalne inspekcije, policijske stanice i poverenika civilne zaštite, radi pravovremenog obaveštavanja javnosti i sprečavanja nastanka štete većeg obima...Odluka je doneta posle saopštenja Republičkog hidrometeorološkog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.