Paprene cijene reklama na Superbolu

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jan.2015, 00:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paprene cijene reklama na Superbolu

Milioni ljubitelja američkog fudbala, ali i oni željni spektakla, spremaju se da gledaju Superbol, dok su oglašivači pripremili milione dolara za sekunde reklame na najgledanijem sportskom događaju u SAD.

Susret Nju Ingland Petriotsa i aktuelnog šampiona Sijetl Sihouksa na programu je 1. februara u Finiksu, ali duel najboljih ekipa na trenutak ostaje u sjeni vrtoglavih cijena reklama, koje su ponovo oborile rekord. Za 30 sekundi na ovogodišnjem Superbolu potrebno je izdvojiti 4,5 >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << miliona dolara, odnosno sedam odsto više nego 2014. godine. S obzirom na visoke cifre ne čudi da su američki statističari vodili briku o svakom sekundu i dolaru. Tako su naveli da je u posljednjih pet godina prosječna dužina reklama iznosila 47 minuta, a da je prošlogodišnje finale Sijetla i Denvera bilo ispraćeno sa 83 reklame, koje su bile spakovane u 49 minuta i 15 sekundi. To je u TV prenosu gledalo 111,5 miliona ljudi, najviše u istoriji američkog sporta.

Prema izvještaju "Kantar Media", kompanije za praćenje medija i marketing, Superbol je zaradio 2,19 milijardi dolara od prodaje prostora za oglašavanje klijentima, kojih je od 2005. do 2014. bilo 130. Takođe, od 2010. do 2014. godine kompanija "Bud Light", je na Superbolu potrošila 152 miliona dolara. Slijedi "Chrysler Group" sa oko 90 miliona dolara, "Pepsico", koji je potrošio 77 miliona, "Hyundai" sa 70 miliona i "Volkswagen" sa 68 miliona. Zanimljivo, reklama na prvom Superbolu 1967. godine koštala je 37.500 dolara.

Za potpuni spektakl, osim naravno igrača, kojima je ovo najvažniji događaj u godini, pobrinuće se muzičke zvijezde Keti Peri i Leni Kravic.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.