Pao i eksplodirao boing u Rusiji, svi poginuli

Izvor: B92, 19.Mar.2016, 04:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pao i eksplodirao "boing" u Rusiji, svi poginuli

Moskva -- Putnički avion kompanije "Flaj Dubai" sa 62 putnika i članova posade srušio se u ruskom Rostovu na Donu, a svi koji su bili u letelici su stradali.

"Boing 738" na letu FZ981 iz Dubaija pao je oko 3.50h po lokalnom vremenu u blizini piste prilikom drugog pokušaja sletanja u uslovima slabe vidljivosti, prenosi RT.

"Prema prvim podacima, avion je pao prilikom drugog pokušaja sletanja nekih 50 do 100 metara levo od piste", rekli su izvori iz kontrole letenja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kako prenosi RT, zvaničnici hitnih službi su rekli da su poginuli svi koji su bili na letu - 55 putnika i sedmoro članova posade.

Očevici kažu da je avion promašio pistu i da je eksplodirao kada je udario u zemlju. Požar je brzo ugašen, a saopšteno je da će aerodrom biti zatvoren do jutra, kako bi se izvršio uviđaj. Na licu mesta je oko 100 pripadnika vatrogasnih i hitnih medicinskih službi, policije i forenzičara.

"Flaj Dubai" je lou-kost kompanija sa sedištem u Dubaiju koja leti na više od 90 destinacija. Kompanija je saopštila da je istraga o nesreći u toku.

Na Jutjubu se pojavio i navodni snimak pada, ali autentičnost nije potvrđena. U pitanju je snimak sa jedne sigurnosne kamere na kome se vide pad i eksplozija letelice.

Ruski istražni komitet saopštio je da su najverovatniji uzroci pada putničkog aviona u Rusiji, u kom je poginulo 62 ljudi, greška pilota ili tehnička greška.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najmanje pedeset pet ljudi poginulo u avionskoj nesreći kod ruskog grada Rostova

Izvor: RTS, 19.Mar.2016

Putnički avion je pao noćas kod ruskog grada Rostova. U vazduhoplovu bilo najmanje 55 osoba. Nema preživelih, javlja agencija TASS. . Avion Boing 737 kompanije "Flaj Dubaji"  srušio se noćas (03.50 po moskovskom vremenu)...

Nastavak na RTS...

VIDEO: Pao putnički "boing" u Rusiji, svi poginuli

Izvor: Vesti-online.com, 19.Mar.2016

Putnički avion kompanije "Flaj Dubai" sa 62 putnika i članova posade srušio se u ruskom Rostovu na Donu, a svi koji su bili u letelici su stradali, prenose svetske agencije..."Boing 738" na letu FZ981 iz Dubaija pao je oko 3.50h po lokalnom vremenu u blizini piste prilikom drugog pokušaja sletanja...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.