Pančevo će pomoći Borkoviću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2014, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančevo će pomoći Borkoviću

Našeg najboljeg automobilistu Dušana Borkovića koji se na Svetskom šampionatu turing automobila upisao u istoriju srpskog i svetskog auto sporta nakon završene sezone u svom rodnom gradu ugostio je gradonačelnik Pančeva Pavle Radanov.

Iza Dušana Borkovića je uspešno završena godina u šampionatu turing automobila koju je krunisao u samom finišu sezone kada je na čuvenoj stazi Suzuka u Japanu osvojio drugo mesto. Najbolji uspeh u istoriji srpskog automobilizma.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Sezona kao sezona je bila vrlo uspešna sa mnogo uspona i padova, nekih sudara, nepredviđenih kvarova ali na kraju kada sam se popeo na podijum nisam bio svestan cele situacije, ali sam znao da sam stvarno na pravom putu i da dvadeset godina moje karijere nije bilo uzalud. Pored mnogo uspeha u Srbiji i Evropi došao sam na svetski nivo", rekao je Dušan Borković

Uspeh za Srbiju i naš sport, ali i Pančevo koji je Duca Borković na najbolji način prezentovao širom sveta.

"Što se tiče grada Pančeva, mi smo pomagali, pomažemo i u budućnosti ćemo pomagati Dušanu Borkoviću kako bi mogao da nastavi da učestvuje u svim takmičenjima koji mu znače i kako bi promovisao i sebe i našu zemlju i grad", naglasio je gradonačelnik Pančeva Pavle Radanov.

Borković počinje pripreme za narednu sezonu kada bi ponovo trebalo da se takmiči sa dvadeset najboljih na Svetskom šampionatu turing automobila.

"Sve mnogo zavisi od finansija, neću da kukam i da se žalim, ali znam da ću ja sa svojim timom i uz pomoć svih koji mi pomažu uspeti da to odradim jer je to velika stvar za našu zemlju", dodao je Borković.

Prva trka trebalo bi da bude održana početkom marta u Argentini.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.