Palestinski izvori: Postignut dogovor o produženju primirja

Izvor: Blic, 18.Avg.2014, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palestinski izvori: Postignut dogovor o produženju primirja

Dogovor o produženju prekida vatre parafirale su izraelska i palestinska delegacija u Kairu, rekli su večeras palestinski izvori, na koje se pozivaju izraelski mediji.

Pakt uključuje saglasnost o određenim pitanjima, dok će se o preostalim nastaviti diskusije.

Uskoro se očekuje zvanično saopstenje, ali zvanične potvrde još nema ni od jedne strane, javio je izraelski list "Haarec" u onlajn izdanju.

Ranije dogovoren petodnevni prekid vatre u jednomesečnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sukobu ističe danas u ponoć po lokalnom vremenu.

Više od 2.000 Palestinaca, uglavnom civila, poginulo je u Gazi u tom sukobu, navelo je danas palestinsko Ministarstvo zdravlja.

Na izraelskoj strani poginulo je 67 ljudi, uključujući troje civila.

Izrael tvrdi da je sprečio puč Hamasa na Zapadnoj obali

Izraelska služba bezbednosti Šin bet saopštila je danas da je sprečila pokušaj radikalnog palestinskog pokreta Hamas da izvrši državni udar na palestinskim teritorijama na Zapadnoj obali, ali nije iznela više detalja.

Ta služba je navela da je uhapsila više od 90 operativaca Hamasa, koji su nameravali da izvrše atentate na jevrejske koloniste i da preuzmu vlast od palestinskog predsednika Mahmuda Abasa.

U operaciji je zaplenjeno oružje i više od 170.000 dolara, a pokušajem puča rukovodio je visoki zvaničnik Hamasa koji živi u Turskoj, naveo je Šin bet.

Zvaničnici Hamasa nisu komentarisali tvrdnje Šin beta.

Hamas je 2007. godine preuzeo kontrolu nad Pojasom Gaze od vlasti lojalnih predsedniku Abasu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Palestinski izvori:Postignut dogovor o produženju primirja

Izvor: Press, 18.Avg.2014

Pakt uključuje saglasnost o određenim pitanjima, dok će se o preostalim nastaviti diskusije. .. Uskoro se očekuje zvanično saopstenje, ali zvanične potvrde još nema ni od jedne strane, javio je izraelski list "Haarec" u onlajn izdanju. Ranije dogovoren petodnevni prekid vatre u jednomesečnom...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.