Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Avg.2014, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palestinci razmatraju egipatski predlog za mir

Palestinski pregovarači razmatraju egipatski predlog o dugoročnom prekidu sukoba sa Izraelom u pojasu Gaze, kažu palestinski izvori.

Večeras ističe 72-časni prekid vatre, koji je stupio na snagu u nedelju. Izraelska vojska je obustavila sve vojne operacije u pojasu Gaze pre dva dana, a palestinski ekstremisti nisu gađali teritoriju Izraela.

Egipatski predlog je "delimično ublažavanje" izraelske granične blokade Pojasa Gaze što bi olakšalo život tamošnjeg stanovništva. Tek >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << kasnije bi se, po tom predlogu, razgovaralo o trajnom ukidanju blokade što je glavni zahtev palestinskog borbenog pokreta Hamas.

U najnovijoj ofanzivi Izraela na Pojas Gaze, započetoj pre više od mesec dana, poginulo je skoro 2.000 Palestinaca i 67 Izraelaca, uglavnom vojnika.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

UŽIVO DAN 37 USRED PRIMIRJA: Italijanski novinar poginuo u eksploziji Gazi

Izvor: Kurir, 13.Avg.2014

Simone Kamili stradao je tokom demontiranja jednog neeksplodiranog izraelskog projektila..RIM - Italijanska vlada potvrdila je da italijanski novinar Simone Kamili poginuo u današnjoj eksploziji u Gazi..."Ovo je tragedija za njegovu porodicu i za njegovu zemlju. Još jednom jedan novinar plaća cenu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.