Palestinci: Okončanje izraelske okupacije do kraja 2017.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2014, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palestinci: Okončanje izraelske okupacije do kraja 2017.

Palestinci su Savetu bezbednosti UN podneli nacrt rezolucije u kojem se kao krajnji rok za okončanje izraelske okupacije palestinskih teritorija navodi kraj 2017. godine.

U tekstu, u koji je agencija Frans pres imala uvid, navodi se i da je potrebno postići "pravedan i trajan mir u narednih 12 meseci".

"Potpuno povlačenje izraelskih snaga bezbednosti sa okupiranih teritorija... u razumnom vremenskom okviru koji ne sme da premaši kraj 2017. godine", navodi se u nacrta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rezolucije.

Ti zahtevi su teško prihvatljivi za SAD, saveznika Izraela i jedne od pet stalnih članica Saveta bezbednosti, koja na rezolucije može da stavi veto.

Palestinski predsednik pri UN Rijad Mansur izjavio je da su Palestinci spremni da izmene tekst i da im se ne žuri da nacrt rezolucije upute na glasanje.

Evropski parlament juče je pružio načelnu podršku priznavanju palestinske države, ali nije pozvao zemlje članice Evropske unije da to i učine, iako je to zatražilo više političkih grupa.

Prethodno su takve rezolucije usvojili parlamenti u Francuskoj, Irskoj, Velikoj Britaniji i Španiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Jordan predao nacrt rezolucije

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Dec.2014

NJUJORK - Jordan je Savjetu bezbjednosti UN predao nacrt rezolucije za okončanje izraelske okupacije palestinskih teritorija zauzetih 1967. godine...U rezoluciji se traži povlačenje izraelskih bezbjednosnih snaga najkasnije do kraja 2017. godine...Palestinski ambasador u UN Rijad Mensur izjavio je...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.