Palestinac ubijen nakon napada na policajca

Izvor: B92, 29.Nov.2015, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palestinac ubijen nakon napada na policajca

Jedan Palestinac napao je nožem u Jerusalimu izraelskog policajca, da bi ga zatim iz vatrenog oružja ubile izraelske bezbednosne snage, javili su mediji.

Portparol izraelske policije Luba Samri je rekla da je 38-godišnji Palestinac prolazio pored dvojice policajaca u blizini kapije Starog grada i povikao "Bog je najveći", nakon čega je jednog od policajaca ubo nožem u vrat i naneo mu srednje teške povrede, prenela je agencija AP.

Policajci su zatim na napadača >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otvorili vatru i ubili ga. Kod njega je kasnije pronađen još jedan nož.

Od sredine septembra je u napadima Palestinaca, uglavnom nožem i vatrenim oružjem, smrtno stradalo 19 Izraelaca. Istovremeno je ubijeno najmanje 97 Palestinaca, od kojih su 62, prema tvrdnjama izraelskih vlasti, bili napadači, dok su drugi poginuli u sukobima sa izraelskim snagama.

Vlada u Tel Avivu smatra da je nasilje posledica podsticanja od strane palestinskih lidera i poziva na nasilje na društvenim mrežama.

Sa druge strane, Palestinci ističu da je talas nasilja posledica gašenja nade u nezavisnost, nakon višegodišnjih neuspeha mirovnih pregovora.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.