Pakleni autobus

Izvor: Vesti-online.com, 06.Feb.2016, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakleni autobus

Amerikanci zlurado kažu kako su Teksašani živi dokaz da su Indijanci tucali bizone, a ološokratija iz našeg sokaka potvrda da se mogu ukrstiti goveče i gmizavac, muflon i zmija, beskičmenjak i aždaja.

Svega ima, sem čestitog čoveka.

Kako im je božansko biće izdalo komandu - na izbore! - tako su potpuno podivljali, lomeći noge ko će pre, brže, bolje i brutalnije da se obruši na sve što iole misli glavom i ne veruje u baljezgarije koje prosto pljušte po >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << glavama sirotih ljudi.

Bilo je od tog šljama i goreg, ali primitivnijeg ne bejaše još od vremena kad su crnogorski komesari postrojavali beogradske glumce, saslušavali, pa slali jal' u zatvor, jal' u krečanu. Kad su nepismeni streljali pismene, a buzdovani držali govore.

Ipak, koliko god bili primitivni, još više su - smešni. Počev od najsmešnijeg među njima, o njemu bi neki budući Čaplin mogao da snimi film u kome se igra globusom koji na kraju, na njegovu ogromnu žalost, pukne kao mehur od sapunice. Taj smešni čovečuljak uveličan u sopstvenom krivom ogledalu dodvorava se Karleušama i Macurama, dok mu licem prolaze tikovi u strahu da neko ne drekne: car je go!

Kad se to bude desilo, ispariće kao priviđenje iz naših života. On, gigantski patuljak, koji se zaklinje na nemerljivo poštenje, rad i posvećenost narodu, dok njegovi razulareni banditi otimaju gore nego šerif od Notingema. Zgrću nebrojeno blago. Dok se klanjaju prljavom zapadnom i ostalom kapitalu, pod nos nam poturaju gole guzice, prete nam da ćemo raditi za hleb i vodu, jer tako nalaže Veberova i patuljčeva etika.

Čega se, bre, bojiš narode?!

Uvek može gore, reći ćete šapatom, čekaćete i dočekaćete da vam ni to parče hleba ne daju. A, onda će biti kasno da vam dođe iz dupeta u glavu, onda kad pokradu i rasprodaju i ovo malo vaše muke što je ostalo za seme i nadu da je moguć život bez ološa nad glavom.

Čak i da nisu takva pljačkaška banda, kao što jesu, da nisu kabadahije kojima pravda leži u bejzbol palicama i suzavcu, robiju su zaslužili jer su uspeli, kao onomad njihovi idoli '41, da zavade prijatelje, braću, supružnike.

Poganom, primitivnom, ali na žalost efikasnom propagandom po Blerovoj matrici okrenuli su jedne protiv drugih, pustili da se glože i kolju zbog patuljka koji umišlja da je džin, a sebi na izvolte otvorili državne riznice.

I neće stati dok ne pokupe i poslednje zrno iz ambara.

Dežurni internet-plaćenici imaju običaj da postave genijalno pitanje: Sram te bilo, Jovanoviću, samo pljuješ, što ne predložiš nešto?!

E, baš neću! Nit sam za to plaćen, nit sam se trtio da mi prvo radno mesto bude - premijersko.

Zar ti, narode, zdrav razum dopušta da gutaš laži kojim te kljukaju? Okreni se oko sebe, ne moraš da ideš daleko, siđi do prekrečene rupe zvane "centralna železnička stanica Prokop", obiđi pustu ledinu nazvanu "Beograd na vodi", ili, još lakše - izvrni svoje džepove.

I videćeš da je sve gola, brutalna, primitivna laž u službi onih koji bi da živiš u snovima dok te pljačkaju, ponižavaju i satiru na tvoje rođene oči.

Hteo bih, kaže stari crnohumorni vic, da umrem mirno i u snu, kao moj otac, a ne vrišteći i u panici kao putnici njegovog autobusa.

Zato, otmite patuljku volan. Pod hitno!

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.