Pakistanska vojska ubila 59 talibana u znak odmazde

Izvor: Kurir, 20.Dec.2014, 02:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakistanska vojska ubila 59 talibana u znak odmazde

ISLAMABAD - Pakistanska vojska je u vazdušno-kopnenoj operaciji u blizini granice sa Avganistanom ubila 59 militanata, saopšteno je u Islamabadu.

Ova operacija je usledila dva dana nakon što su talibani upali u jednu školu i pobili 132 dece i 16 odraslih. Taj masakr je izazvao šok kod građana Pakistana, koji su pozvali na odmazdu, a vlasti su nakon toga pokrenule napade na uporišta militanata u regionu Kiber i osudile na smrtnu kaznu šest terorista.

U kopnenoj akciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << najpre je ubijeno deset talibana, dok je u bombardovanju iz vazduha smrtno stradalo 17 islamista, uključujući jednog uzbekistanskog komandanta, navela je vojska. Bezbednosne snage te zemlje su takođe u zasedi u dolini Tirah ubile 32 militanta, koji su krenuli prema granici sa Avganistanom. U razmeni vatre s teroristima su takođe povređena trojica vojnika.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.