Pakistan: Izvršene smrtne kazne

Izvor: B92, 19.Dec.2014, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakistan: Izvršene smrtne kazne

Pakistanski zvaničnici su saopštili da je izvršeno vešanje dvojice osuđenih islamista, što je prva egzekucija nakon ponovnog uvođenja smrtne kazne u Pakistanu.

Smrtna kazna je u Pakistanu ponovo uvedena nakon masakra u školi u Pešavaru u kojem su ove sedmice talibani ubili 132 deteta i 16 odraslih.

Dvojica zvaničnika saopštila su da je vešanje obavljeno u gradu Faisalabad, u centralnom delu Pakistana, navodi agencija.

Ranije danas, pakistanske vojne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snage su u vazdušno-kopnenoj operaciji na severozapadu zemlje, u blizini granice sa Avganistanom, ubile 59 militanata.

Masakr u školi je izazvao šok kod građana Pakistana, koji su pozvali na odmazdu, a vlasti su nakon toga pokrenule napade na uporišta militanata u regionu Kiber.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pakistan: Obešena dvojica osuđenih islamista

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Dec.2014

Pakistanski zvaničnici su saopštili da je danas izvršeno vešanje dvojice osuđenih islamista, što je prva egzekucija nakon ponovnog uvođenja smrtne kazne u Pakistanu...Smrtna kazna je u Pakistanu ponovo uvedena nakon masakra u školi u Pešavaru u kojem su ove sedmice talibani ubili 132 dece i...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.