Pajtić optužuje Selekovića

Izvor: RTS, 31.Okt.2014, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić optužuje Selekovića

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić optužio je ministra pravde Nikolu Selakovića da na "vulgaran" način iznosi neistine da je predsednik Advokatske komore Vojvodine Srđan Sikimić savetnik Pajtića.

"Bio bih, naime, počastvovan da mi je predsednik Advokatske komore Vojvodine Srđan Sikimić savetnik. Ali nije. Selaković to dobro zna, ali uporno i besprizorno ponavlja neistinu, pokušavajući da častan proces odbrane digniteta advokatske profesije naruži po svaku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << cenu", navodi Pajtić u izjavi Beti.

Prema njegovim rečima, Selaković pokušava da sakrije svoj loš rad time što želi da advokate, koji su u štrajku i od 17. septembra, dovede u vezu sa opozicijom, tajkunima, spoljnim i unutrašnjim neprijateljima.

"Ništa od toga nije tačno. Suština je u sledećem: da je Selaković radio svoj posao kako valja, do protesta advokata nikada ne bi došlo", naveo je predsednik DS.

Dodao je da su Selakovićeve "neprimerene izjave nedostojne jednog ministra, a kamoli pravnika i predavača na Pravnom fakultetu". 

"Politikom uvreda, podmetanja i neistina, Selaković pre svega ugrožava sopstveno dostojanstvo. Ako je od njega išta ostalo", ocenio je Pajtić.

Advokati traže izmene Zakona o notarima i smanjenje paušalnog poreza.

Ministar Selaković je ove sedmice pojedine advokate doveo u vezu sa vlasnikom "Delte" Miroslavom Miškovićem i opozicionim strankama i ocenio da je štrajk advokata ispolitizovan.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.