Pajtić i Solorano o saradnji Vojvodine i UN

Izvor: RTS, 27.Nov.2014, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić i Solorano o saradnji Vojvodine i UN

Predstavnici pokrajinske vlade razgovarali u Novom Sadu sa stalnom koordinatorkom Ujedinjenih nacija u Srbiji Irenom Vojačkovom Soloran o razvoju turizma i preduzetništva, uz zaštitu životne sredine.

Na sastanku s predsednikom Pokrajinske vlade Bojanom Pajtićem i sekretarima Miroslavom Vasinom i Slobodanom Puzovićem, Soloran je rekla da Program UN za razvoj (UNDP) ima za cilj da posebno pomogne eko-turizam u zaštićenim zonama Srbije, prenosi Tanjug.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sastanku je predloženo da pokrajinska administracija i lokalne samouprave zajedno sa UN razviju projekat održivog turizma u Nacionalnom parku Fruška gora, koji će pomoći ukupan razvoj tog područja.

Drugi aspekti saradnje sa UNDP su podrška ženskom preduzetništvu i "brendiranje" domaćih proizvoda.

Kako je saopšteno, posebna pažnja na sastanku je posvećena dugoročnom jačanju profesionalnih kompetencija Roma, smanjenju siromaštva i poboljšanju njihovog položaja u društvu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pajtić i Solorano o turizmu

Izvor: B92, 28.Nov.2014, 00:15

Predstavnici Vojvodine razgovarali su sa stalnom koordinatorkom UN u Srbiji Irenom Vojačkovom Solorano o razvoju turizma i preduzetništva uz zaštitu sredine...Na sastanku s predsednikom Pokrajinske vlade Bojanom Pajtićem i sekretarima Miroslavom Vasinom i Slobodanom Puzovićem, Solorano je rekla...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.