Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2012, 00:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacijenti ugroženi zbog problema sa srpskim tablicama

GNJILANE -

Rad Zdrastvenog centra "Josif Vasić" u Šilovu nadomak Gnjilana, zbog zabrane upotrebe srpskih tablica na vozilima hitne pomoći, u potpunosti je paralisan, objavila je lokalna TV "Puls" iz Šilova.

Najveći problem Zdravstvenom centu predstavlja prevoz 11 pacijenata koje treba transportovati do Vranja i nazad na dijalizu, izjavila je direktorka tog centra Jelica Krčmarević.

"Pacijente vozimo jednim improvizovanim ambulantnim vozilom sa KS tablicama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << do administrativnog prelaza Končulj, gde ih prebacujemo u naše sanitetsko vozilo kojim idu do Zdravstvenog centra u Vranju”, objasnila je ona.

Ona je naglasila da su ih kosovski policajci na prelazu “Bela Zemlja” na putu Gnjilane-Bujanovac upozorili da neće dozvoliti prevoz pacijenata u improvizovanim ambulantnim vozilima jer automobil nije registrovan za tu namenu.

"Ne dozvoliti prevoz pacijenata koji su na dijalizu a koja za njih znači život, van je zdrave pameti”, rekla je ona, izražavajući nadu da će biti pronađen izlaz iz ove situacije.

Za Mikicu Maksimovića iz Kosovske Kamenice odobrenje lekarske komisije da može da koristiti prevoz Centra za kontrolni lekarski pregled dece u Beogradu ne znači ništa.

"Ne znam kako ću do Beograda, prevoz nemam a ni finansijska sredstva da bih sam snosio troškove putovanja”, kaže Maksimović.

Lekar u ovom centru David Stojanović izjavio je da su službena vozila registrovana na gnjilanske tablice i da je od 1. juna, kada je stupila na snagu uredba kosovske vlade o zabrani kretanja automobila sa srpskim tablicama sa početnim slovima kosovskih gradova, njihov rad paralisan.

Stojanović je kazao da je broj pacijenata smanjen za 80 odsto i da ovakvu situaciju ne pamti u tridesetpetogodišnjem radu, jer je vozni park blokiran.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KiM:Zbog tablica, paralisani lekari

Izvor: B92, 07.Jun.2012, 22:30

Gnjilane -- Rad Zdrastvenog centra "Josif Vasić" u Šilovu nadomak Gnjilana, zbog zabrane upotrebe srpskih tablica na vozilima hitne pomoći, u potpunosti je paralisan...Najveći problem Zdravstvenom centu predstavlja prevoz 11 pacijenata koje treba transportovati do Vranja i nazad na dijalizu, izjavila...

Nastavak na B92...

PARALISAN RAD HITNE POMOĆI: Zbog tablica ugroženi pacijenti sa Kosova

Izvor: Telegraf.rs, 08.Jun.2012

- Pacijente vozimo jednim improvizovanim ambulantnim vozilom sa KS tablicama do administrativnog prelaza Končulj, gde ih prebacujemo u naše sanitetsko vozilo kojim idu do Zdravstvenog centra u Vranju - izjavila direktorka Zdravstvenog centra u Šilovu

Nastavak na Telegraf.rs...

Pacijenti ugroženi zbog problema sa tablicama

Izvor: OkRadio.rs, 08.Jun.2012

Rad Zdrastvenog centra "Josif Vasić" u Šilovu nadomak Gnjilana, zbog zabrane upotrebe srpskih tablica na vozilima hitne pomoći, u potpunosti je paralisan, prenoela je lokalna TV "Puls" iz Šilova. Najveći problem Zdravstvenom centu predstavlja prevoz 11 pacijenata koje treba transportovati do Vranja...

Nastavak na OkRadio.rs...

Drama na Kosovu: Pacijenti ugroženi zbog problema sa srpskim tablicama

Izvor: S media, 08.Jun.2012

Rad Zdrastvenog centra "Josif Vasić" u Šilovu, nadomak Gnjilana, u potpunosti je paralisan zbog zabrane upotrebe srpskih tablica na vozilima hitne pomoći, prenela je lokalna TV "Puls" iz Šilova...Najveći problem Zdravstvenom centu predstavlja prevoz 11 pacijenata koje treba transportovati do Vranja...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.