PUTIN: Rusija se neće upuštati u sukob koji joj nameću, naša vojna doktrina je odbrambena

Izvor: Kurir, 31.Okt.2014, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTIN: Rusija se neće upuštati u sukob koji joj nameću, naša vojna doktrina je odbrambena

Otovreni smo za ravnopravan dijalog o svim pitanjima od svetskog i regionalnog značaja, poručio predsednik Rusije

MNOSKVA - Rusija ne namerava da se upušta u sukob u koji je snažno uvlače, ali je spremna za ravnopravan dijalog o svim pitanjima, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

"Želim da naglasim - Rusija ne namerava da se upušta u sukob, koji joj snažno nameću. Otovreni smo za ravnopravan dijalog uz uzajamno poštovanje o svim >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pitanjima od svetskog i regionalnog značaja. Naša vojna doktrina je odbrambene prirode. Njen glavni zadatak je obezbeđivanje suvereniteta zemlje i mira i bezbednosti naših građana", izjavio je Putin tokom susreta s visokim oficirima koji su upravo unapređeni i nagrađeni, javlja RIA Novosti.

Putin je takođe istakao da je neophodno "dosledno i precizno izvršavati sve planove za usavršavanje oružanih snaga i drugih struktura, odgovornih za nacionalnu bezbednost.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.