PUTIN PODIGAO SILNU VOJSKU: Ruski lovci stavljeni u stanje borbene gotovosti

Izvor: Kurir, 27.Feb.2014, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTIN PODIGAO SILNU VOJSKU: Ruski lovci stavljeni u stanje borbene gotovosti

Mornari ruske Baltičke i Severne flote započeli ukrcavanje na vojne brodove. Hitne vojne vežbe traju do 3. marta

MOSKVA - Borbeni avioni raspoređeni duž zapadne ruske granice su danas stavljeni u stanje borbene gotovosti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Ti avioni u pograničnim područjima sprovode konstantne patrole iz vazduha. Čim su obaveštene o stanju borbene gotovosti, vazduhoplovne snage u zapadnom vojnom okrugu su naložile >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << poletanje aviona prema bazama", navodi se u saopštenju koje je preneo Interfaks.

Istovremeno mornari ruske Baltičke i Severne flote su započeli ukrcavanje na vojne brodove, u sklopu naređenja ruskog predsednika Vladimira Putina da se održe hitne vojne vežbe kako bi se proverila borbena gotovost ruskih oružanih snaga na zapadu te zemlje.

Kako su agenciji Itar-Tas s rekli zvaničnici Ministarstva odbrane, istovremeno su vazduhoplovne trupe krenule prema vojnom aerodromu kako bi se ukrcali na avione. Njihova destinacija biće poznata tek nakon što avioni polete, saopštila je preš služba Ministarstva.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, koji je juče objavio Putinovo naređenje o hitnim vojnim vežbama na zapadu zemlje, izjavio je tom prilikom: "Pažljivo pratimo ono što se dešava na Krimu, šta se dešava oko Crnomorske flote".

On je dodao da Rusija "preduzima mere koje bi garantovale bezbednost objekata, infrastrukture i arsenala u Crnomorskoj floti", prenela je agencija RIA Novosti.

Šojgu je najavio da će vežbe trajati do 3. marta i da će se obavljati u dve faze, uz učešće 150.000 vojnika. U drugoj fazi učestvovaće ruska Severna i Baltička flota.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.