PUT DO ZELENE KARTE Marketing menadžer najdeficitarnije zanimanje u SAD

Izvor: Blic, 24.Nov.2014, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUT DO ZELENE KARTE Marketing menadžer najdeficitarnije zanimanje u SAD

Marketinški menadžer, softverski programer i medicinska sestra, biće najtraženija zanimanja u 2015. u Sjedinjenim Američkim Državama, navodi se u studiji koju je uradila istraživačka kompanija KariaBilder (CareerBuilder), na osnovu ponude i tražnje na tržištu rada.

Listu od 10 zanimanja za koja se otvara više radnih mesta nego što ima radne snage, i za koje su poslodavci spremni dobro da plate, predvodi marketinški menadžer, koji će ujedno imati i najveću prosečnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godišnju platu od 119.000 dolara.

Na drugoj i trećoj poziciji su softverski programer i medicinska sestra, sa identičnom platom - od 93 hiljade dolara, prenosi hrvatski Tportal.

Među najdeficitarnijim zanimanjima su i inženjer u industriji (81 hiljada dolara), sistemski i mrežni administrator (74 hilijade) i veb programer (58 hilijada dolara).

Zdravstveni menadžer, koji je na sedmom mestu po deficitarnosti, imaće godišnju zaradu od 90 hiljada dolara, sledi psihoterapeut s platom od 80 hiljada dolara.

Devetu i desetu poziciju zauzimaju dečji govorni terapeut, sa godišnjom platom od 70 hiljada dolara, i menadžer prodaje koji će godišnje zaradjivati 106 hiljada dolara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.