PS: Rehabilitacija Nedića bi bila uvreda

Izvor: B92, 02.Avg.2015, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PS: Rehabilitacija Nedića bi bila uvreda

Rehabilitacija Milana Nedića predstavljala bi uvredu, ne samo žrtvama tog zločinačkog režima, već celokupnom srpskom narodu, saopštio je Pokret socijalista.

Milan Nedić ni u kom slučaju nije bio "narodna majka" i predsednik neke "vlade narodnog spasa", već sluga okupatora i kao takav će ostati upisan u istoriji srpskog naroda, navodi se u saopštenju.

"Da li je bilo kome u Francuskoj palo na pamet da rehabilituje Petena, u Mađarskoj Hortija, u Rumuniji Antoneskua >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ili u Norveškoj Kvislinga? Ne, u tim državama o izdajnicima i slugama okupatora nema razgovora, njihova nedela su dobro poznata i o njima nema rasprave", naveo je Pokret socijalista.

Jedino u Srbiji, navodi ta stranka, pojedinci pokušavaju da dokažu da Milan Nedić nije imao veze sa 30.000 Srba, Jevreja i Roma, ubijenih na Banjici i u Jajincima.

"Pa da je za te četiri godine samo jednom bar pokušao da zaustavi ta zverstva, ali nije. Samo zbog toga, Milan Nedić je zaslužio da večno ostane zabeležen kao izdajnik i fašistički poslušnik", ističe se u saopštenju Pokret socijalista.

Viši sud u Beogradu ponovo je naložio započinjanje procesa rehabilitacije Milana Nedića, saopštio je njegov praunuk Aleksandar Nedić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.