PS: DS-u trebalo 12 godina da deluje po pitanju Oluje

Izvor: RTS, 05.Avg.2015, 04:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PS: DS-u trebalo 12 godina da deluje po pitanju "Oluje"

Pokret socijalista saopštio je da je žalosno što je trebalo da prođe 20 godina od akcije "Oluja" da se Demokratska stranka seti i zahteva kažnjavanje odgovornih za zločine, rešavanje sudbina nestalih, kao i povratak prognanih Srba u Hrvatsku.
Iz Pokreta socijalista podsećaju da se Demokratska stranka tokom 12 godina vlasti nije setila da deluje po pitanju akcije "Oluja", prenosi Tanjug. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Zbog ličnog kukavičluka, zatvarale su demokrate oči na svu tragediju, muku i bedu prognanih Srba, gledajući da što više na tome profitiraju i što duže ostanu na vlasti. Zaboravile su demokrate i da je ikada bilo Srba u Hrvatskoj i da su tamo imali imanja, kuće, firme. Zaboravile su i da je tokom 'Oluje' 1.853 osobe ubijeno, a njih 850 nestalo", pišu iz Pokreta socijalista.
Iz te stranke navode da pretpostavljaju da je demokrate na progon srpskog naroda danas "podsetio njihov predsednik Bojan Pajtić, koji godišnjicu najvećeg etničkog čišćenja na prostoru Evrope obeležava na hrvatskom primorju, verovatno uz vino, račiće i hitove Marka Perkovića Tompsona".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.