PROTEST: Advokati blokirali saobraćaj ispred vlade!

Izvor: Press, 20.Okt.2014, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROTEST: Advokati blokirali saobraćaj ispred vlade!

Više hiljada advokata okupilo se danas ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici, gde protestuju tražeći ispunjenje svojih zahteva, zbog čega se u tom delu grada saobraćaj odvija otežano.
Raskrsnica Nemanjine ulice i Ulice kneza Miloša u potpunosti je blokirana, dok se u okolnim ulicama saobraćaj otežano odvija.

Advokatska komora Srbije procenjuje da se na protestu okupilo oko 4.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << advokata iz cele Srbije, povodom mesec dana od kako su obustavili rad.

Advokatura, kako je rečeno na skupu, želi da skrene pažnju Vlade Srbije na svoje zahteve, kao i da pokaže Ministarstvu pravde da advokati ne rade krišom i da nisu u sudnicama, već da se protest nastavlja.

Advokati su na skupu istakli da žele da nastave pregovore sa Vladom Srbije ili "s kim god ona odredi".



Beogradski advokati obustavili su rad 10. septembra, a kolege iz Srbije pridružile su im se nedelju dana kasnije, 17. septembra.

Advokati traže regulisanje paušalnog oporezivanja, kao i izmene seta zakona koji se tiče uvođenja javnog beležništva u Srbiji.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest advokata, traže ostavku ministra

Izvor: Mondo, 20.Okt.2014

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock..Pred zgradom Vlade Srbije na protestnom skupu okupili su se danas advokati, koji su već mesec dana u štrajku.. Oni su poručili da su diskriminisani i da se na njih vrši pritisak kroz novo oporezivanje i Zakon o javnom beležništvu...Ovde je više hiljada advokata,...

Nastavak na Mondo...

Advokati blokirali centar Beograda

Izvor: Radio 021, 20.Okt.2014

Oko 4.000 advokata protestovalo je danas ispred zgrade Vlade u Nemanjinoj, tražeći ispunjenje svojih zahteva...Nakon više od jednog meseca obustave rada, advokati iz cele Srbije došli su pred zgradu vladu da na ćutanje, kako kažu, odgovore ćutanjem. Oni poručuju da su spremni da razgovaraju...Advokati...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.