PROSVETARI NE ODUSTAJU: Od novembra časovi 30 minuta!

Izvor: Kurir, 22.Okt.2014, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROSVETARI NE ODUSTAJU: Od novembra časovi 30 minuta!

Ministar Verbić je rekao da će u proseku plate od 42.000 biti smanjene na 39.000 dinara

BEOGRAD - Više od 800 osnovnih i srednjih škola u Srbiji danas neće držati nastavu zbog štrajka prosvetara.

U sindikatima najavljuju da neće odustati od borbe i da će od novembra najverovatnije održavati skraćene časove, potvrdio je Dragan Matijević, predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika.

Nezadovoljni nastavnici okupiće se u 13 sati na Trgu Nikole Pašića >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u Beogradu i tu održati protest, bez blokade ulica i saobraćaja. Oni traže da se prosveta izuzme iz najavljenog smanjenja plata i da se donesu platni razredi koji bi uredili visinu plata u skladu sa stručnom spremom. Ovi zahtevi, međutim, juče nisu naišli na razumevanje ministra prosvete Srđana Verbića, s kojim su se predstavnici sindikata sastali.

- Štrajk je bespredmetan jer je smanjenje plata u prosveti neminovno. Da su plate u obrazovanju male, to je očigledno, ali učenici ne smeju da trpe zbog neslaganja sindikata sa odlukama Vlade - rekao je nakon sastanka ministar Verbić i dodao da će u proseku plate od 42.000 biti smanjene na 39.000 dinara.

(Blic)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.